#budgetterenkanjeleren

LAAGDREMPELIG & EFFECTIEF

Koopkracht is al geruime tijd een brandend actueel onderwerp. Zelfs op de werkvloer wordt steeds vaker gesproken over de toenemende kosten van levensonderhoud. Het vinden van de juiste balans tussen consumeren, levensgenot, sparen en mogelijk zelfs beleggen en investeren, vereist voortdurende overwegingen en het maken van weloverwogen keuzes. Hierbij is het cruciaal verantwoordelijkheid te nemen voor zowel verstandige als minder verstandige financiële beslissingen en gedragingen. Hoe beheer je je inkomen? Biedt het voldoende om in je eigen en je gezinsbehoeften te voorzien? Hoe kun je geld besteden aan zaken die je plezier brengen en aan persoonlijke tijd, zonder schuldgevoelens? Hoe bereik je financiële doelen zonder van baan of werkgever te hoeven veranderen? Een goed doordacht huishoudbudget bevordert een financieel gezonde levensstijl, waarbij je budget in evenwicht is en je kunt genieten van het leven en tegelijkertijd geld kunt sparen voor de toekomst om financiële tegenvallers op te vangen. Een budget is absoluut geen beperking; integendeel, het geeft je de vrijheid om weloverwogen financiële keuzes te maken en gemakkelijker nee te zeggen tegen zaken die niet overeenkomen met wat jij waardevol vindt in het leven. Neem de controle in eigen hand, geef jezelf de ruimte om te kiezen wat werkelijk van belang is. Bouw aan financieel zelfvertrouwen en gemoedsrust door deel te nemen, inzichten op te doen en actie te ondernemen.
Deze praktisch opgezette training maakt gebruik van oefeningen en concrete voorbeelden die voor elke deelnemer haalbaar zijn. Gedragsverandering vormt de kern van een veranderingsproces op het gebied van persoonlijke financiën. Door deelnemers te stimuleren tot zelfreflectie over hun financiële situatie en open te staan voor dialogen over geld en vermogen, zullen zij meer bereid en gemotiveerd zijn om met dit belangrijke onderwerp aan de slag te gaan. Levensgebeurtenissen brengen veranderingen met zich mee, ook op het gebied van huishoudbudgetten. Door mensen voor te bereiden op veranderende levensomstandigheden, rusten we ze uit tegen financiële schokken en onvoorziene uitgaven. Dat is het doel dat we nastreven met deze training.
about-002.jpg
about-003.jpg

Who We Are

Wat staat er op het programma?

Wat is het doel van deze opleiding?

Onze opleiding heeft als belangrijkste doel deelnemers te ondersteunen bij het opbouwen van financieel zelfvertrouwen en controle over hun financiële toekomst te verkrijgen. We vermijden overmatige theoretische informatie en bieden concrete tips en handvatten om met financiële zaken aan de slag te gaan. Onze cursus biedt waardevolle informatie en inzichten, met een focus op het vergroten van financieel zelfvertrouwen door deelnemers te voorzien van kennis en tools om weloverwogen financiële beslissingen te nemen. Een ander belangrijk aspect van onze opleiding is het bevorderen van diepgaand inzicht in inkomsten- en uitgavenpatronen. Deelnemers leren waar hun geld vandaan komt en waar het naartoe gaat, waardoor ze bewuste keuzes kunnen maken over budgettering. Praktische oefeningen stellen hen in staat direct positieve veranderingen in hun financiële situatie te zien. We benadrukken ook het belang van open communicatie binnen gezinnen over financiële aangelegenheden, wat niet alleen transparantie bevordert maar ook relaties versterkt. Onze opleiding, gericht op budgettering en financieel beheer, is bedoeld om deelnemers te empoweren, zodat ze met vertrouwen hun financiële toekomst kunnen tegemoet treden en financiële stabiliteit kunnen bereiken. We zijn er om hen te begeleiden op hun reis naar financiële vrijheid.

Bewustwording & inzicht

Onze opleiding biedt deelnemers waardevolle bewustwording en diepgaand inzicht in financiële zaken, wat hen helpt om weloverwogen financiële beslissingen te nemen.

Zelfvertrouwen

De opleiding versterkt het zelfvertrouwen van deelnemers, waardoor ze met vertrouwen financiële uitdagingen kunnen aangaan en effectief hun financiële doelen kunnen nastreven.

Veerkracht

De opleiding versterkt de financiële veerkracht van deelnemers, waardoor ze beter in staat zijn om financiële tegenvallers te weerstaan en zich snel te herstellen, en biedt zo gemoedsrust en zekerheid voor de toekomst.

Goesting

Na het volgen van de opleiding voelen de meeste deelnemers de motivatie om hun financiële situatie grondig te evalueren en samen met ons te werken aan verbeteringen.

Budgetcoach

Vaak gestelde vragen

Mensen die verandering willen brengen in hun inkomsten-uitgavenpatroon en hun financiële situatie willen verbeteren. · Mensen die streven naar een sterk financieel zelfvertrouwen en gemoedsrust door bewust met hun geld om te gaan. · Mensen die willen genieten van het leven zonder schuldgevoel bij bepaalde uitgaven. · Mensen die worstelen met betalingsproblemen of financiële moeilijkheden ervaren. · Mensen die hun dromen, financiële doelen en wensen willen verwezenlijken, maar hierin belemmerd worden. · Mensen met (maandelijks) geld over en die willen ontdekken welke alternatieven er zijn op het gebied van consumptie, sparen, investeren of beleggen. · Mensen die hun budget willen optimaliseren en willen werken aan hun vermogen door bewuste keuzes en gedragingen die hun financiële toekomst beïnvloeden.

Mensen die hun financieel zelfvertrouwen willen vergroten en gemoedsrust willen ontwikkelen en behouden. Mensen die willen genieten van het leven zonder financiële stress. Mensen die worstelen met betalingsproblemen of een onstabiele financiële situatie ervaren. Mensen die hun dromen en financiële doelen willen verwezenlijken. Mensen met financiële ruimte die willen weten hoe ze kunnen bewuster kunnen consumeren, sparen, investeren of beleggen. Mensen die hun financiële situatie willen optimaliseren en hun financiële gedrag willen verbeteren.

We kunnen deze opleiding organiseren onder verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan een lunch & learn of een webinar of training waarbij we tijd voorzien om er een workshop van te maken. Uiteraard kunnen we ook ter plaatse komen, op de werkvloer of een locatie die aansluit bij de noden. Wij werken steeds op maat zodat alles duidelijk en helder is voor aanvang.
 

PLAN JE EERSTE SESSIE

Kies voor een financieel leven in balans.


    Budgetteren kan je leren